Zoeken
"Excellence is a journey. Discipline is the vehicle."
"We don't grow when things are easy; We grow when we face challenges."
"In golf as in life it is the follow through that makes difference."
"If you put in the time + effort you will see the results."
"Strength doesn't come from what you can do. It comes from overcoming the things you once thought you couldn't"
"There is no glory in practice, but without practice, there is no glory..."
"Learn to love the process. Results will come."
"Don't aspire to be the best on the team. Aspire to be the best for the team."
"Team work makes the dream work."
"TEAM: Together Everyone Achieves More."
"Whether you think you can, or think you can't. You're right."
"Do your best, one shot at a time, and then move on!"
"The simpler I keep things, the better I play."
- Nancy Lopez -
"Do your best, one shot at a time, and then move on!"
- Nancy Lopez -
"Never practice without a thought in mind"
- Nancy Lopez -
"Golf is a difficult game, but it’s a little easier if you trust your instincts. It’s too hard a game to try to play like someone else."
- Nancy Lopez -
"Doubt yourself and you doubt everything you see. Judge yourself and you see judges everywhere. But if you listen to the sound of your own voice, you can rise above doubt and judgement. And you can see forever."
- Nancy Lopez -
"There are no shortcuts to success!"
- Annika Sorenstam -
On the first tee I kept telling myself “Trust yourself, you can do it!”
- Annika Sorenstam -

Inleiding

Team TopGolf Meiden is ontstaan uit de veranderde situatie en inrichting van NGF Topgolf programma anno oktober 2020. De NGF gaat uit van een relatief smalle piramide van toptalenten. De oprichter van Team TopGolf Meiden, Mette Hageman, gaat daarentegen uit van een bredere basis van de 'talentenpiramide'. Die brede basis biedt ruimte om een kweekvijver te creëren voor meisjes die zich verder willen ontwikkelen in golf en ook op persoonlijk vlak, in een omgeving met even ambitieuze meisjes. Samen Trainen en Samen Spelen om elkaar beter en sterker te maken!

Visie

Team TopGolf Meiden draait om de persoonlijke groei en de talentontwikkeling van de jonge ambitieuze golfster naar topgolfster vanuit teamtrainingen en individuele begeleiding.
De speerpunten:

  • Plezier met elkaar (sociaal) en in de sport;
  • Samen Spelend Leren met een gedeeltelijke Sportief (competitief) Fundament;
  • Basis Opleiden (KISS);
  • Leren Trainen, Trainen om competitief te zijn, Trainen om te winnen;
  • Actief zijn in golf voor het leven.

PLEZIER; alles valt of staat met plezier. De intrinsieke motivatie om de golfsport of spel te beoefenen is omdat men er plezier aan beleeft. Zonder plezier is het moeilijk om je te blijven ontwikkelen, plezier in de golfsport is een must voor vooruitgang. Het wordt alleen maar leuker als je dit samen doet met gelijkgestemden.

T.E.A.M. staat voor Together Everybody Achieves More, oftewel: Samen Staan We Sterker, en is een cruciaal onderdeel van Team Topgolf Meiden visie. Vanuit deze visie zullen we altijd proberen saamhorigheid te creëren binnen een groep meiden om:
a) het beste uit de meiden en het teamverband te halen, en
b) een prettige werksfeer en positieve samenwerking te bevorderen, dat geldt ook voor de communicatie en samenwerking met de home-pro’s.

Golf is een sport die je een leven lang kan beoefenen. Als de basistechniek, het fundament, goed is dan heb je daar dus een leven lang profijt van. En dat geldt ook voor de andere fundamentele zaken: de fysieke ontwikkeling van de sporter (athletic skills model/differentieel trainen) en de persoonlijke ontwikkeling van de sporter. Omdat iedere sporter uniek is, verschillen die ontwikkelingen van persoon tot persoon. Daarom staat bij Team TopGolf Meiden persoonlijke aandacht centraal.
Het beleid stimuleert, begeleidt en ondersteunt de golfsportster op professionele wijze en in the Spirit of the Game of Golf.